Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma EXORBITANTĂ pe care a plătit-o FBI-ul unor hackeri pentru deblocarea unui iPhone

dolari

Directorul FBI, James Comey a declarat, joi, că pentru a debloca iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California) poliția federală americană FBI a plătit peste un milion de dolari unor hackeri.

Întrebat la Londra, cu prilejul unei conferințe privind securitatea, despre cât a plătit FBI pentru a debloca aparatul, James Comey a răspuns: "Mult".

"Cu siguranță, mai mult decât voi câștiga până la finalul mandatului în acest post, în șapte ani și patru luni. Însă, în opinia mea, a meritat", a dezvăluit el, potrivit unei retransmisii video a conferinței Aspen security forum, informează Agerpres.

Salariul lui James Comey este de 14.900 de dolari pe lună. Factura pentru deblocarea ar fi, în consecință, mai mare de 1,3 milioane de dolari.

Apple s-a aflat în acest an în centrul unei confruntări cu justiția americană, refuzând să ajute poliția să ocolească măsurile de securitate pentru ajunge la conținutul cifrat al mai multor iPhone-uri, aparținând mai ales unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino în California (14 morți pe 2 decembrie) sau unui traficant de droguri la New York.

În ce privește afacerea San Bernardino, procedura judiciară a fost în final abandonată după ce FBI a reușit să deblocheze aparatul datorită intervenției unei terțe părți neidentificate.

"Cineva din afara guvernului ne-a contactat și ne-a spus /credem că am găsit o soluție/. Am testat-o, și am testat-o, și am testat-o și am cumpărat-o", a povestit James Comey.

"Un litigiu juridic nu este cel mai bun loc pentru a rezolva importante chestiuni de valoare care implică tot felul de lucruri dragi nouă", a adăugat el. "Trebuie să găsim modalități de a asigura coabitarea dintre viața privată și siguranța pe internet și aparatele noastre cu securitatea publică", a mai afirmat directorul FBI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.