Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma fabuloasă cu care a fost vândută la licitație o planșă cu Asterix

news.ro
Asterix

O planşă creată de desenatorul şi scenaristul de benzi desenate francez Albert Uderzo pentru albumul "Astérix en Hispanie" a fost vândută la licitaţie pentru 167.000 de euro, inclusiv taxe, a anunţat joi casa Daniel Maghen, transmite AFP.

Această planşă alb-negru, în tuş, cu o valoare estimată iniţial între 130.000 şi 150.000 de euro, este a şaptea din cadrul acestui album realizat în 1969, potrivit Agerpres.

În aceasta, Asterix şi Obelix fac cunoştinţă cu tânărul Pépé, un copil iberic pe care romanii l-au răpit şi l-au dus în Armorica, lângă ireductibilul sat galic.

Recordul pentru un desen de Uderzo este ilustraţia de pe coperta albumului "Le Tour de Gaule", în guaşă şi cerneluri colorate, vândut în 2017 cu 1,449 milioane de euro, inclusiv taxe.

Asterix rămâne cel mai popular erou de benzi desenate din librăriile franceze, fiecare album vânzându-se în milioane de exemplare. Al 40-lea volum, "L'Iris blanc", cu Didier Conrad călcând pe urmele lui Albert Uderzo în postura de desenator şi scenarist, va fi lansat la 26 octombrie.

În cadrul aceleiaşi licitaţii organizate la Paris, miercuri seară, un desen cu Grendizer, realizat de Go Nagai, a fost adjudecat în schimbul sumei de 46.800 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.