Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma pe care o va strânge Polonia din impozitul pe veniturile excepționale din energie: 'I-am trimis o soluție premierului'

ReiseBank AG
zlot polonez

Polonia se așteaptă să strângă 13,5 miliarde de zloți (2,75 miliarde de dolari) dintr-o taxă excepțională aplicată companiilor energetice, a declarat ministrul activelor de stat, banii urmând să fie folosiți pentru a compensa impactul creșterii facturilor asupra gospodăriilor, scrie Reuters, conform Mediafax.

"Ieri, i-am trimis o soluție premierului @MorawieckiM cu privire la impozitarea profiturilor extraordinare ale companiilor", a scris Jacek Sasin pe Twitter. "Contribuția bugetară estimată este de 13,5 miliarde de zloți, pe care îi vom cheltui pentru atenuarea efectelor creșterii prețurilor la energie."

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat în repetate rânduri că profiturile excesive rezultate din creșterea prețurilor la energie ar trebui să sprijine consumatorii și a cerut schimbări în întregul sector.

Vineri, Sasin a declarat că va prezenta propuneri privind introducerea unor prețuri maxime la electricitate pentru "entități sensibile", cum ar fi școlile, spitalele și autoritățile locale.

Într-o scrisoare publicată pe Twitter, Sasin a propus un preț maxim pe megawatt-oră (MWh) în creștere cu 40% față de 2022.

Polonia a luat deja o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe consumatori, cum ar fi scutiri de taxe și subvenții pentru gospodării.

Țara plănuiește să înghețe prețurile la electricitate pentru gospodării în 2023 la nivelul actual pentru o cantitate de până la 2.000 de kilowați-oră.

De asemenea, intenționează să acorde ajutoare pentru companiile mari consumatoare de energie în valoare de 17,4 miliarde de zloți între 2022 și 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.