Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumă record pentru Biserici la o primărie dintr-un județ foarte sărac: Un milion de euro

biserica cruce

Unitățile de cult din municipiul Suceava au solicitat pentru acest an 20 de milioane de euro de la bugetul local, dar vor primi doar echivalentul a unui milion de euro, a declarat presei, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului șef, cele mai consistente fonduri, în valoare de 15 de milioane de euro, au fost cerute de preoții Catedralei din municipiu, pentru construirea unei parcări subterane. Primarul a spus că municipalitatea nu poate finanța o astfel de investiție. Lungu a precizat că un număr de 40 de unități de cult din municipiu vor primi în total suma de 4,46 milioane de lei. Cei mai mulți bani, respectiv, câte 500.000 de lei, vor ajunge la Catedrală, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru reconstrucția sediului administrativ care a fost distrus de un puternic incendiu în ianuarie 2015, precum și la Biserica Penticostală Filadelfia.

Vezi şi: Mărturii şocante ale unei supravieţuitoare din infernul Colectiv: A luat o decizie radicală / FOTO

Primarul Sucevei declara anul trecut că, în ultimii 11 ani, de când a câștigat primul mandat, unitățile de cult din municipiu au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 3,6 milioane de euro de la bugetul local, banii fiind alocați către 15 biserici, pentru diferite proiecte de investiții, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.