Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumă record pentru un nud semnat de Modigliani

Tabloul lui Amedeo Modigliani 'Nud culculat', considerat una dintre operele sale majore, a fost adjudecat luni seara pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari, în cadrul unei licitatii organizate de casa Christie's la New York, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Tabloul a fost achizitionat în aplauzele multimii, dupa noua minute de licitatie febrila între sapte cumparatori. Pânza a revenit într-un final unui ofertant chinez care a licitat prin telefon, a indicat casa de licitatii, care estimase pictura la 100 de milioane de dolari.

'Nud culcat' devine astfel cel de-al doilea cel mai scump tablou vândut vreodata la licitatie, dupa 'Femeile din Alger (versiunea O)' de Pablo Picasso, adjudecat în luna mai pentru suma 179,4 milioane de dolari , tot în cadrul unei licitatii organizate de Christie's la New York.

Pânza lui Modigliani, pictata între 1917 si 1918, înfatiseaza o bruneta goala si languroasa, asezata pe o canapea rosie si o perna albastra, si face parte dintr-o serie de nuduri realizate de pictor la Paris.

La câteva minute dupa vânzarea acestei pânze, tabloul 'Nurse', de artistul pop art american Roy Lichtenstein, a fost achizitionat pentru suma de 95,37 milioane de dolari, un record pentru acest artist, a carei cea mai scumpa lucrare pâna în prezent, 'Woman with Flowered Hat' (1963), fusese adjudecata în 2013 pentru suma de 56,12 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.