Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUMĂ URIAȘĂ: Câți bani primesc spitalele din România de la UE pentru dotări în pandemie

CJ Iași
spital

Spitalele din România au depus în doar patru luni aproape 300 de proiecte pentru dotarea în lupta anti Covid-19, în valoare de 1,25 miliarde de euro. Primele cereri au fost deja aprobate.

Potrivit reprezentanților Guvernului României, spitalele din România au întocmit 297 de proiecte în valoare de 1,2 miliarde de euro pentru obținerea finanțării prin programul european. Primele 54 de cereri în valoare de 163 de milioane de euro au fost deja aprobate, restul proiectelor fiind în diverse etape ale procesului de evaluare, conform Mediafax.

 

Citește și: Imagini CONTROVERSATE cu Bianca Drăgușanu: vedeta pare să aibă un OCHI VÂNĂT și abia se ține pe picioare

 

Programul de finanțare a fost lansat pe 15 mai și s-a închis miercuri. În ultima zi, pe platformă au fost încărcate 57 de cereri de finanțare, oficialii Ministerului Fondurilor Europene luând în calcul suplimentarea bugetului prin intermediul facilității REACT-EU.

„Deși apelul a început timid în luna mai, instituțiile sanitare au înțeles treptat oportunitatea utilizării banilor europeni pentru dotarea cu echipamente medicale și de protecție, inclusiv pentru activitatea viitoare. Și, cel mai important, au căpătat încredere văzând că mecanismul de finanțare funcționează, este mai suplu decât în mod normal, iar echipele mixte din Ministerul Fondurilor Europene și din ministerul Sănătății oferă sprijinul promis. Cu alte cuvinte, două sunt câștigurile în urma acestei finanțări care a depășit cu 363% alocarea inițială: pe de o parte potențialii pacienți au la dispoziție spitale care încep să fie utilate modern, pe de alta, beneficiarii, adică reprezentanții unităților spitalicești, au căpătat încredere în accesarea banilor europeni”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Ministerul Fondurilor Europene a oferit asistență spitalelor care s-au înscris în programul de finanțare european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.