Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma uriașă pe care Joe Biden a anunțat-o pentru a ajuta americanii cu facturile la energie

casa alba

Administrația Joe Biden va pune la dispoziție 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americanilor cu venituri mici să își reducă facturile la încălzire în această iarnă, a anunțat miercuri Casa Albă, anunță Mediafax.

În cadrul acestei inițiative, Departamentul american al Sănătății și Serviciilor Umane oferă 4,5 miliarde de dolari în cadrul Programului de asistență energetică pentru locuințele cu venituri mici, a precizat Casa Albă într-un comunicat citat de Reuters.

Consumatorii americani se pot aștepta să plătească cu până la 28% mai mult decât anul trecut pentru a-și încălzi locuințele în această iarnă, din cauza creșterii costurilor cu combustibilii și a vremii mai reci, a estimat Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) în perspectiva sa privind combustibilii de iarnă din octombrie.

Noile fonduri îi vor ajuta pe americani să facă față costurilor de încălzire și facturilor neplătite la utilități și să repare aparatele energetice de uz casnic care vor contribui la reducerea costurilor cu energia, a precizat Casa Albă.

Separat, Departamentul american al Energiei va aloca 9 miliarde de dolari din fonduri din Legea privind reducerea inflației pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării în modernizarea locuințelor lor pentru a reduce facturile la energie.

Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru încălzire. Restul folosesc fie motorină, fie propan sau lemn pentru încălzire.

EIA estimează că o gospodărie medie va cheltui în această iarnă aproximativ 931 de dolari pentru încălzirea cu gaz și aproximativ 1.359 de dolari pentru încălzirea cu energie electrică. Aceasta reprezintă o creștere de 28% pentru gaz și o creștere de 10% pentru electricitate față de anul trecut.

Gospodăriile care folosesc păcură vor cheltui aproximativ 2.354 de dolari pentru căldură în această iarnă, cu 27% mai mult decât anul trecut, în timp ce utilizatorii de propan vor înregistra o creștere a costurilor de 5%, până la 1.668 de dolari, potrivit previziunilor EIA.

În ciuda creșterii mari a costurilor, gazul va rămâne cea mai ieftină sursă de căldură din țară.

Familiile au deja dificultăți în a-și plăti facturile la electricitate și gaz, aproximativ una din șase gospodării americane având restanțe, potrivit estimărilor Asociației Naționale a Directorilor de Asistență Energetică (NEADA) din octombrie.

NEADA, care îi reprezintă pe directorii LIHEAP de stat, a declarat că familiile americane aveau restanțe de aproximativ 16,1 miliarde de dolari la plata facturilor la utilități.

„Creșterea costurilor energiei casnice în această iarnă va pune milioane de familii cu venituri mici în pericol de a rămâne în urmă cu plata facturilor de energie și de a nu avea de ales decât să ia decizii dificile între plata alimentelor, a medicamentelor și a chiriei”, a declarat directorul executiv al NEADA, Mark Wolfe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.