Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sume spectaculoase: Ursula von der Leyen anunță câți bani rusești au fost confiscați sau blocați de la debutul războiului

captura Euronews
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană anunță că are un plan de confiscare a activelor rusești blocate după declanșarea războiului din Ucraina. Comisia Europeană a anunțat un plan de confiscare a activelor rusești care au fost înghețate pentru a pedepsi Rusia pentru invazia din Ucraina. „Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei și am înghețat 19 miliarde de euro (16 miliarde de lire sterline) din banii oligarhilor ruși", a anunțat Ursula von der Leyen, președintele CE, prin intermediul unui comunicat, scrie Mediafax.

Ea a precizat că UE și partenerii săi ar putea gestiona fondurile și le-ar putea investi pe termen scurt. Totuși, banii vor merge către Ucraina, astfel încât să compenseze daunele provocate de ruși.

„Vom lucra la un acord internațional cu partenerii noștri pentru a face acest lucru posibil. Și, împreună, putem găsi modalități legale de a ajunge la acest lucru", a precizat Ursula von der Leyen.

Președintele CE a mai spus că UE propune înființarea unui tribunal specializat, sprijinit de ONU, „pentru a investiga crimele de război".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.