Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summit de URGENȚĂ, după retragerea SUA din Siria. Rusia, Iranul și Turcia se întâlnesc pentru a TRANȘA soarta Siriei

Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin Hassan Rohani

Negocieri privind Siria între preşedinţii Rusiei Vladimir Putin, Iranului Hassan Rohani şi Turciei Recep Tayyip Erdogan sunt prevăzute la începutul lui 2019, a anunţat vineri un oficial rus de rang înalt, în timp de Statele Unite se pregătesc să se retragă militar din această ţară devastată de război, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Este rândul nostru să găzduim summitul celor trei ţări garante între preşedinţii turc, iranian şi rus. S-a convenit să aibă loc în prima săptămână a anului. Asta depinde de programele preşedinţilor”, a anunţat adjunctul ministrului rus de Externe Mihail Bogdanov, citat de Interfax.

Acest summit se înscrie în cadrul aşa-zisului ”proces de la Atana”, care reuneşte, din ianuarie 2017, fără implicarea Washingtonului, reprezentanţi ai Damascului şi o delegaţie a opoziţiei.

Acest proces este mandatat de Rusia şi Iran - aliatele regimului lui Bashar al-Assad - şi Turcia - susţinătoarea rebelilor sirieni.

Citește și: Captură RECORD a ofițerilor antidrog: peste 900 de kilograme de heroină într-o operațiune de trafic INTERNAȚIONAL

El a eclipsat treptat negocierile sub egida ONU, incapabile să ajungă la o soluţionare a conflictului soldat cu peste 360.000 de morţi din martie 2011, însă nu a reuşit, la rândul său, să conducă la încheierea războiului.

Ultimul summit Putin-Rohani-Erdogan a avut oc în septembrie, în Iran.

Divergenţe între Vladimir Putin, Hassan Rohani şi Recep Tayyip Erdogan cu privire la soarta provinciei Idleb au apărut atunci.

Citește și: ȘOC în lumea sportului - Campionul UFC care s-a întâlnit cu Putin a fost reținut pentru legături cu ISIS

O delegaţie turcă din care fac parte şeful diplomaţiei Mevlut Cavusoglu şi ministrul Apărării Hulusi Akar urmează să se efectueze sâmbătă o vizită în Rusia, cu scopul de a discuta despre situaţia din Siria în contextul retragerii militare americane, anunţată săptămâna trecută de către preşedintele american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.