Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul Balcanilo de Vest - Serbia şi Kosovo au acceptat să reia discuţiile

balcani

Serbia şi Kosovo au acceptat luni, la Berlin, să reia negocierile destinate soluţionării conflictului într-o întâlnire prevăzută să aibă loc la Paris la începutul lunii iulie sub egida franco-germană, transmite AFP potrivit Agerpres.

Un comunicat al executivului german dat publicităţii luni seara a informat despre această decizie la care s-a ajuns în urma summitului regional găzduit de Berlin la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Conform sursei citate de dpa, cele două părţi au fost de acord să continue eforturile de implementare a acordurilor şi s-au angajat să joace un rol constructiv în negocierile mediate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini. Dialogul Belgrad-Priştina, facilitat de UE, nu s-a mai realizat de anul trecut, după ce Serbia a blocat admiterea Kosovo în Interpol, iar Kosovo a răspuns prin creşterea cu 100% a taxelor vamale impuse produselor provenind din Serbia.

La reuniunea din capitala Germaniei au participat şefi de stat şi de guvern din Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysée, Franţa doreşte să îşi sporească influenţa în regiunea Balcanilor de Vest. Preşedintele Emmanuel Macron intenţionează, de altfel, să efectueze o vizită la Belgrad în cursul acestui an. Vizita prevăzută pentru decembrie 2018 a fost anulată din cauza crizei provocate de "vestele galbene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.