Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul de la Sibiu generează tensiuni în rândul oamenilor legii - Diurnele primite de polițiști abia acoperă cazarea

patrimoniu.sibiu.ro
turnul sfatului sibiu

Polițiștii detașați la Sibiu pentru a asigura ordinea publică la Summitul șefilor de stat din 9 mai plătesc 1.000 de lei o noapte de cazare, fiind cazați câte 4 polițiști în cameră, declară vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică potrivit mediafax.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus, Bogdan Bănică, spune că a primit numeroase sesizări din partea polițiștilor delegați în această perioadă la Sibiu, pentru a asigura ordinea publică cu ocazia Summit-ului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, referitoare la condițiile de cazare și masă.

Conform acestuia, polițiștii care au fost detașați la Sibiu au primit diurne de 250 de lei/zi, însă acestea sunt cheltuite integral pentru a plăti camerele în care au fost cazați, la suprapreț.

Bogdan Bănică susține că în camere au fost cazați câte patru polițiști și că prețul pentru o cameră, pentru o noapte de cazare, este de 1.000 de lei, în condițiile în care în aceeași zonă prețul este de doar 70 de lei/persoană/noapte.

AUDIO - Daniel Zamfir îl contrazice pe Eugen Teodorovici pe tema creditelor românilor

„Nemulțumirea mea și a colegilor este legată de faptul că au fost obligați să se cazeze în anumite spații impuse. Polițistului i s-au dat 230 de lei pe zi să își asigure cazarea și încă 20 de lei pentru masă. (...) Din fotografii se vede clar că au mai fost băgate încă două paturi, ca să îi îngrămădim pe patru polițiști într-o singură cameră și să le luăm 1.000 de lei! Ei puteau să își aleagă locul de cazare undeva la 70 de lei de om și nu la 250 și câte patru într-o cameră! Pe lângă faptul că nu este igienic, unul vine de la serviciu și îi deranjează pe ceilalți, altul pleacă la serviciu, orele se decalează, nu se pot odihni nici ceilalți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Bănică.

Vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România Decus este revoltat și de faptul că la Sibiu au fost detașați în această perioadă aproximativ 500 de polițiști din țară, în loc să fie folosiți cei din Sibiu și din județele învecinate, cărora nu ar fi trebuit să li se asigure cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.