Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul Trump - Kim: Japonia relaxează măsurile de apărare

Investing.com
Japonia

După întâlnirea din 12 iunie dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, în cursul căreia cei doi au semnat un acord care face apel la denuclearizarea Peninsulei Coreene, Japonia a decis suspendarea exerciţiilor sale de evacuare în caz de tir cu rachetă lansat de Coreea de Nord.

''Ca urmare a progreselor realizate cu ocazia summitului SUA-Coreea de Nord, vom întrerupe pentru moment exerciţiile care implică locuitori'', a declarat presei Yoshihide Suga, confirmând informaţiile difuzate joi de presă.

Guvernul se va limita să informeze constant populaţia în legătură cu sistemul de alertă din ţară şi ''comportamentul în caz de atac cu rachetă asupra Japoniei'', a precizat Suga, conform agerpres.

Japonia a fost vizată constant de Coreea de Nord anul trecut, Phenianul lansând două rachete care au survolat arhipelagul nipon şi mai multe care au căzut în mare în largul ţării. În acest an, sute de locuitori din Tokyo au căutat refugiu în cursul primului exerciţiu de acest tip în capitala niponă.

Diplomaţia a prevalat totuşi datorită Jocurilor Olimpice de Iarnă, organizate în Coreea de Sud, cu o serie de iniţiative care au dus întâlnirea Trump-Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.