Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul UE - Progresele în negocierile cu Marea Britanie, insuficiente: Pregătiri pentru orice scenariu

CCIR
Brexit

Uniunea Europeană avertizează Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord, anunță MEDIAFAX.

Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a anunţat, prin Twitter, că liderii europeni au adoptat "concluziile privind relaţiile UE-Marea Britanie".

"Consiliul European reaminteşte că perioada de tranziţie se va încheia pe 31 decembrie 2020 şi observă cu preocupare că progresele pe subiecte-cheie de interes pentru Uniunea Europeană încă sunt insuficiente pentru a se ajunge la un acord", se arată în concluziile adoptate la summitul de la Bruxelles.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

"Consiliul European reafirmă determinarea UE de a avea un parteneriat cât mai apropiat cu Marea Britanie pe baza directivelor de negociere din 25 februarie 2020, prin respectarea liniilor de referinţă stabilite în prealabil de Consiliul European, precum şi pe baza comunicatelor şi declaraţiilor, în special cele din 25 noiembrie 2018, mai ales în privinţa standardelor egale, normelor de guvernare şi pescuitului. În acest context, Consiliul European îl invită pe negociatorul-şef al UE să continue negocierile săptămânile următoare şi solicită Marii Britanii să facă paşii necesari pentru a face posibil un acord", precizează liderii UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.