Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumo: Un fost luptător denunţă relele tratamente din acest sport

https://www.yemenpress.org/
Luptator sumo

Un fost luptător de sumo, care a acţionat în justiţie instanţele conducătoare ale acestui sport japonez, a făcut mărturii, luni, despre relele tratamente la care a fost supus în această lume "plină de mister", pentru a determina şi alte persoane să vorbească despre acest lucru, informează AFP, potrivit Agerpres.

Daisuke Yanagihara, în vârstă de 25 de ani, a afirmat că i-a împărtăşit maestrului său, în 2021, reticeneţele de a participa la un turneu, în timp ce starea de urgenţă fusese decretată la Tokyo din cauza unei situaţii infecţioase.

Yanagihara, care lupta sub numele de Kotokantetsu, se temea pentru consecinţele legate de sănătatea sa din cauza unei eventuale infecţii cu Covid-19, ca urmare a unei operaţii pe cord la care fusese supus în urmă cu mai mulţi ani, dar maestrul său şi Asociaţia niponă de sumo (AJS) nu i-au lăsat decât două posibilităţi: să participe la turneu sau să se retragă din activitatea sportivă.

"Eram disperat", a spus Yanagihara luni într-o conferinţă de presă la Tokyo, unde avocaţii săi au reamintit decesul unui alt luptător de Covid în mai 2020.

Yanagihara a explicat că a intrat în sumo la vârsta de 15 ani pentru a o ajute pe mama sa, care îl creştea singură.

Yanagihara a intentat în martie un proces civil împotriva AJS şi a fostului său maestru, cerând despăgubiri de 4,1 milioane yeni (26.000 de euro), reprezentând daune morale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.