Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sunt aproape 100 de morți și sute de răniți' la Nagorno-Karabah: ce li se reproșează Rusiei și Occidentului

X
azerbaidjan armenia nagorno

'Sunt aproape 100 de morți și sute de răniți' la Nagorno-Karabah: ce li se reproșează Rusiei și Occidentului

Un fost oficial de rang înalt din administrația etnică armeană din Nagorno-Karabah a declarat miercuri că aproape 100 de persoane au fost ucise și alte sute rănite în regiunea separatistă după ce Azerbaidjanul a început ceea ce el a calificat drept un „mare război”, potrivit Reuters, informează Mediafax.

„Acesta este un mare război - Azerbaidjanul a început o operațiune completă”, a declarat Ruben Vardanyan, fostul șef al guvernului regiunii separatiste, pentru Reuters din Karabah. „Aceasta este practic o operațiune tipică de curățare etnică”. „Deja sute de persoane au fost rănite și aproape 100 de persoane au fost ucise”, a spus el. „Toată lumea ignoră acest lucru: Rusia tace, dar și Occidentul”.

Caucazul scapă de sub controlul Rusiei: bombardamente crâncene în această dimineață în Karabah (VIDEO)

Context

Azerbaidjanul respinge acuzațiile potrivit cărora scopul său este de a face curățenie etnică în Karabah și afirmă că va proteja drepturile civililor de etnie armeană din zonă, în conformitate cu propria sa constituție.

Cu toate acestea, Azerbaidjanul afirmă că este hotărât să elimine structurile politice și militare ale regiunii separatiste.

Cum se poate încheia

Azerbaidjanul a declarat miercuri că operațiunea militară în Nagorno-Karabah, controlată de Armenia, a continuat cu succes după ce SUA i-au cerut să oprească ostilitățile, iar Moscova a îndemnat ambele părți să înceteze vărsarea de sânge în regiunea disputată, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Rușii au evacuat aproximativ 2000 de civili

Militarii ruși pentru menținerea păcii au evacuat din raioanele ce prezintă pericol ale Karabahului peste 2000 de civili, dintre care mai mult de jumătate sunt copii, a comunicat astăzi serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse, informează Rador.

"Contingentul rusesc de menținere a păcii continuă evacuarea populației civile a Nagorno-Karabahului din raioanele cele mai periculoase și acordarea de ajutor medical răniților. În total au fost evacuați peste 2000 de civili, din care 1.049 de copii. Tuturor celor evacuați le sunt asigurate locuri pentru ședere temporară și mâncare caldă", se arată în comunicatul de presă. Mai mult decât atât, medicii militari ruși acordă ajutor persoanelor rănite. După cum remarcă surse din cadrul Ministerului Apărării, "în cele 30 de puncte de supraveghere, militarii ruși pentru menținerea păcii monitorizează timp de 24 de ore situația și controlul asupra respectării regimului de încetare a focului. Începând de la ora 12:00, 19 septembrie (...) se înregistrează numeroase cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului de către partea azeră de-a lungul întregii linii de contact

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.