Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sunt şanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea şi A3 să fie deschisă circulaţia anul acesta, spune Grindeanu

Agerpres
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că sunt şanse reale ca cei 19 km care fac legătura între Oradea şi A3 să fie deschişi circulaţiei în acest an, în contextul în care lucrările au ajuns la un stadiu de realizare de 73%. Social-democratul a adăugat că valoarea contractului este de 544,9 milioane lei, fără TVA, finanţat prin Programul Transport 2021-2027. De asemenea, proiectul prevede şi construirea a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri şi 31 de podeţe, a explicat şeful CNAIR Cristian Pistol, potrivit news.ro.

„Şanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea şi A3 circulaţia să fie deschisă anul acesta! Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022 când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an şi 5 luni constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%. Valoarea contractului finanţat prin Programul Transport 2021-2027 este de 545,9 milioane lei fără TVA”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

La rândul său, şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a adăugat că, deşi termenul contractual de finalizare este martie 2024, este posibil ca cei 19 km de drum care fac legătura între Centura Orade şi A3 - Biharia să fie deschişi circulaţiei anul acesta.


„Mobilizare bună pe şantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea şi A3 (Biharia)! Deşi termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie 2024, situaţia din teren ne îndreptăţeşte să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschişi circulaţiei până la sfârşitul acestui an. Mobilizarea constructorului şi stadiul fizic actual, 73%,  coroborate cu condiţiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede şi construirea a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri şi 31 de podeţe”, a scris Cristian Pistol, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.