Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sunt și vești bune: Cum ne-a îmbunătățit pandemia calitatea vieții

pandemie

Pandemia de coronavirus a avut ca rezultat o îmbunătăţire temporară a calităţii aerului şi o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, însă şi o utilizare mai mare a obiectelor din plastic de unică folosinţă, afirmă un raport publicat joi de Agenţia Europeană de Mediu (AEM), relatează dpa potrivit Agerpres.

În 2020, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut în Uniunea Europeană din cauza reducerii activităţii economice în timpul pandemiei de coronavirus. Date exacte urmează să fie publicate până anul viitor, a precizat AEM.

Restricţiile privind cursele internaţionale, alături de o reducere a traficului navetiştilor şi a călătoriilor de agrement şi de afaceri au condus, de asemenea, la diminuarea activităţii în sectorul transporturilor, o sursă majoră de gaze cu efect de seră, a mai spus agenţia de mediu.

Uniunea Internaţională a Transportului Rutier (IRU) a estimat că traficul rutier de pasageri din Europa va înregistra o scădere cu 57% în acest an comparativ cu 2019, se arată în raport.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Călătoriile aeriene s-au redus şi ele drastic, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

Poluarea fonică şi cea atmosferică au scăzut din cauza numărului mai mic de autovehicule pe şosele, parţial ca urmare a restricţiilor impuse în primăvară. Cu toate acestea, după ridicarea măsurilor de izolare, poluarea aerului a revenit la nivelurile anterioare, a notat agenţia cu sediul la Copenhaga.

Pe de altă parte, agenţia a constatat o creştere accentuată a utilizării materialelor plastice ca urmare a sporirii cererii de echipamente de protecţie individuală, precum măştile, mănuşile şi halatele.

Un alt motiv pentru care utilizarea plasticului a crescut a fost faptul că numeroase restaurante din Europa au fost închise şi, prin urmare, serviciile de livrare la domiciliu şi sistemul take-away au utilizat mai multe recipiente de plastic de unică folosinţă, a precizat AEM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.