Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Suntem 8 romani, avem o baie" - din mărturiile românilor din Marea Britanie pe timp de pandemie...

Coworker.org
Uber Lyft

Pentru romanii din Marea Britanie, contextul actual mondial, al crizei provocate de coronavirus, este unul care le-a dat pe romaneste „viata peste cap”.Avand in vedere ca majoritatea acestora lucreaza self-employment, ori UBER, servicii de transport, ori in constructii, statul acasa nu face decat sa le accentueze criza personala.

„Daca stau acasa, inchis, nu produc. Si daca nu produc, n-am bani. Daca n-am bani, ma trezesc in situatia in care, suntem singuri printre straini, trebuie sa ne platim bill-urile dar nu avem cu ce, sa ne platim chiriile dar nu avem cu ce, sa mancam, dar nu avem din ce!”, spune Ionut, stabilit in Marea Britanie de mai bine de 8 ani.

Daca noi nu muncim aici si nu ne mai permitem chiria, care e 500 de lire de om, poate 700 cu billuri ( si vorbim aici de 20-30 de milioane vechi romanesti) ce variante sa avem? Te intorci in tara? N-ai cum sa faci asta, pentru ca in primul rand ii pui in pericol pe cei dragi, dar si daca te intorci, nu te angajeaza nimeni in perioada asta. Si atunci ori ca esti muritor de foame in Romania, ori ca esti in regat, care e diferenta?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.