Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Suntem descendenţii dragonului' - Liderul Chinei, lecție de istorie pentru Donald Trump

Newsweek
Xi Jinping

'Suntem descendenţii dragonului' - preşedintele chinez Xi Jinping i-a oferit la Beijing o mică lecţie de istorie improvizată omologului său american Donald Trump, în inima palatului imperial din China, relatează AFP, conform agerpres.ro

Trump se află în China până vineri în cadrul unei vizite de stat. Miercuri, în prima zi a deplasării sale în această ţară, el a avut parte de o vizită privată în Oraşul Interzis, de o degustare de ceai şi de un spectacol de operă şi de acrobaţii. 

Această primire cu toate onorurile a urmărit să spargă gheaţa înainte de discuţiile de joi pe subiecte delicate, cum ar fi Coreea de Nord şi uriaşul deficit comercial al SUA. 

În timpul vizitei la Oraşul Interzis, vast complex imperial vechi de secole, Donald Trump l-a întrebat pe Xi Jinping în ce măsură cultura chineză este cu adevărat veche de 5.000 de ani, aşa cum a auzit el. 

"Avem 3.000 de ani de istorie scrisă", a precizat gazda sa prin intermediul unui interpret, conform unei înregistrări video publicate pe internet de postul public de televiziune CCTV. 

China se mândreşte că este una din cele mai vechi culturi din lume. Elevii chinezi învaţă că ea face parte din cele patru civilizaţii antice (alături de civilizaţia babiloniană, de civilizaţia egipteană şi de civilizaţia din Valea Indusului). 

"Cred că cea mai veche cultură din lume este cea din Egipt, de 8.000 de ani", a spus Donald Trump. 

"Da, ea este cea mai veche. Însă singura civilizaţie neîntreruptă care continuă şi astăzi este cea chineză", a precizat Xi Jinping. 

La întrebarea lui Donald Trump dacă Oraşul Interzis reprezintă cultura originală chineză, Xi Jinping a răspuns pe un ton de glumă. 

"Da, şi populaţia este cea de la origine. Am moştenit părul negru şi pielea galbenă. Suntem descendenţii dragonului", a afirmat el. 

"Excelent", a concluzionat Donald Trump râzând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.