Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supa la plic: vești îngrijorătoare de la specialiști

magazinsalajean.ro
supa plic

InfoCons a găsit supă la plic cu până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 29 de produse.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție:

89.66% au în compoziție tăiței/paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția produsului

44.83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului


Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:

la 62.07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome

la 24.14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale

la 44.83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de contimente s-au adăugat.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic:

93.10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10.

93.10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs.

Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal și 459 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g și 18.9g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între <0.1 și 8.6g.

Cantitatea de glucide variază între 3.6g și 63g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5 și 15.1g.

41.38% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 0.7g și 15.2g pentru produsele studiate.

Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0.7g și 12.8g.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.