Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-arma creată de România şi Turcia: Cum arată Dragonul de Piatră / VIDEO

Dragonul de piatră

Vehiculul 4x4 Ejder Yalçin ("Dragonul de piatră", în limba turcă - n.r.) este prezent în premieră în România în expoziţia Black Sea Defense & Aerospace şi reprezintă o soluţie polivalentă, dezvoltată în cooperare cu industria românească de apărare, cu un grad ridicat de protecţie balistică, în toate condiţiile de mediu şi pe orice tip de teren. Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a început producţia de vehicule tactice blindate în cooperare cu Romarm la mijlocul anilor '90. Unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçin 4x4.

Citeşte şi: Descoperire revoluţionară: Specialiştii au un tratament revoluţionar împotriva cancerului la sân

Ejder Yalçin 4x4 este un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, uşor de întreţinut şi cu cheltuieli de mentenanţă reduse. Având o capacitate de sarcină utilă de până la 4 tone şi capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalçin 4x4 este o platformă ideală pentru diverse aplicaţii, cum ar fi "recunoaştere", "comandă şi control" şi "securitate naţională". "Sperăm ca autorităţile române să ne considere un partener de nădejde în producerea de vehicule militare performante, care să îndeplinească atât cerinţele părţii române, cât şi ale altor ţări. În viitor, sperăm la o colaborare mai strânsă cu industria românească de armament", a declarat, pentru Agerpres, Engin Aykol, director general al Nurol Makina ve Sanayi A.S.

Citeşte şi: Tragedie la o şcoală din Bucureşti: A murit când a văzut mascații

Ejder Yalçin 4x4 are un sistem de suspensie independent în toate roţile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Autonomia şi versatilitatea fiecărei anvelope îi conferă o mai bună stabilitate, siguranţă la condus, inclusiv în zonele montane. Capacitatea suplimentară de încărcare şi de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platformă potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară şi armament. De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleaşi subsisteme şi poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanţă blindată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.