Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-iahtul 'prinţului întunecat" al politicii ucrainene va fi vândut. Banii vor merge la Guvernul de la Kiev

pravda.com
avion iaht lux avere

Un super-iaht în valoare de 200 de milioane de dolari deţinut de Viktor Medvedciuk, oligarh şi prieten al lui Vladimir Putin, care este vizat de sancţiuni, va fi vândut la licitaţie în beneficiul Ucrainei după ce a fost confiscat în Croaţia la începutul acestui an, relatează "The Guardian", conform News.ro.

Guvernul ucrainean susţine că o instanţă croată a decis ca iahtul "Royal Romance", care are o lungime de 92,5 metri, să fie transferat către Agenţia ucraineană de Recuperare şi Gestionare a Activelor (ARMA) pentru a fi valorificat. Aceasta a anunţat că îl va scoate la licitaţie.

Ar fi prima vânzare de acest tip, când o proprietate pusă sub sechestru în urma sancţiunilor internaţionale este vândută în beneficiul poporului ucrainean, notează "The Guardian".

Viktor Medvedciuk, în vârstă de 68 de ani, este un politician pro-Kremlin, supranumit "prinţul întunecat" al politicii ucrainene. El a fost arestat în Ucraina în aprilie şi predat apoi Rusiei, în septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri. Putin este naşul fiicei lui Medvedciuk, Daria.

"Royal Romance", care a fost construit de compania olandeză Feadship în 2005, are cabine pentru 14 oaspeţi şi spaţiu pentru 21 de membri ai echipajului, precum şi o piscină cu o lăţime de 4 metri şi o cascadă ce curge peste pupa.

În septembrie, un alt super-iaht, de 72,5 metri, confiscat de la un oligarh rus aflat sub sancţiuni, Dmitri Pumpianski, a fost vândut la licitaţie unui cumpărător neprecizat pentru suma de 37,5 milioane de dolari, în prima vânzare de acest tip de când Rusia a invadat Ucraina. Acest iaht, care de asemenea avea o piscină, dar şi o sală de cinema 3D, o sală de gimnastică, o cadă cu hidromasaj şi un spa complet echipat, nu a fost vândut însă în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru banca de investiţii americană JP Morgan, care susţine că Pumpianski îi datora 20,5 milioane de euro, precizează "The Guardian".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.