Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super-salariile directorilor politici ai companiilor de stat

falling dollars

Managerii privaţi ai celor mai mari companii de stat de pe bursă au avut anul trecut împreună un venit de 4,4 milioane de lei. Veniturile provin din salariile de bază, la care se adaugă bonusurile plătite în 2014, relatează Antena 3.

Cel mai bine plătit manager este, de departe, Petru Văduva, directorul general al Transgaz, venit la conducerea companiei în 2013. Acesta a câştigat anul trecut 1,8 milioane de lei, adică aproape 156.000 de lei lunar. Din această sumă, salariul de bază reprezintă puţin peste 10 la sută, restul fiind acoperit de bonusuri de performanţă.

Alt lider important din industria energetică, Ion Toni Teau, s-a bucurat în 2014 de încasări de aproape 850.000 de lei. Şeful Transelectrica a câştigat anul trecut, din salariul fix şi din bonusuri, aproximativ 70.000 de lei pe lună.

Dacă ne raportăm strict la venitul de bază, cel mai bine plătit CEO din sectorul de stat este Virgil Metea, şeful producătorului de gaze naturale Romgaz. Anul trecut, salariul său lunar net a fost de 22.000 de lei. Din bonusuri a strâns însă 824.000 de lei, triplu faţă de salariul de bază.

Poziţia a patra a clasamentului este ocupată de Daniela Lulache, CEO Nuclearelectrica. Cu un venit lunar de peste 38.000 de lei, aceasta a încasat pe tot anul 460.700 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.