Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SuperLiga Europeană mizează pe un buget iniţial de 15 miliarde de euro

Superliga
superliga

SuperLiga Europeană ar putea avea un buget iniţial de 15 miliarde de euro pentru primii trei ani, informează Cadena COPE şi Sport. Acest lucru ar permite ca noua competiţie să ia startul în septembrie 2025, notează RMC Sport, potrivit news.ro.

La o săptămână după victoria mediatică a SuperLigii la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Cadena COPE şi Sport au dezvăluit cifre impresionante. SuperLiga, cu sprijinul mai multor investitori americani şi europeni, a prevăzut deja un buget iniţial de 15 miliarde de euro. Şi cu o ambiţie nebună: să înceapă turneul încă din septembrie 2025.

5 MILIARDE DE EURO PE AN: DUBLU FAŢĂ DE FINANŢELE UEFA

Cu fonduri colosale de 5 miliarde de euro în fiecare an pentru primele trei sezoane, bugetul Superligii ar fi dublu faţă de cel al UEFA.

Din aceste 5 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro ar fi redistribuite între cluburile participante (care ar putea fi 64 pentru fiecare ediţie). Restul de 400 de milioane de euro ar merge către un aşa-numit fond de solidaritate pentru fotbalul amator, pentru formare şi pentru cluburile care nu participă la competiţie.

Şi, deşi ambiţia iniţială, deşi evazivă, a directorilor de proiect era de a lansa competiţia pentru sezonul 2024-25, noua dată, septembrie 2025, ar fi fost considerată de toţi cei implicaţi ca fiind "perfect acceptabilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.