Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suport covârșitor pentru aderarea Ucrainei la NATO (Sondaj)

ucraina nato

Aderarea Ucrainei la NATO este susţinută de un procentaj record de 83% din cetăţeni, arată un sondaj de opinie preluat luni de Reuters.

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 şi 2 octombrie pe un eşantion de 2.000 de persoane, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficială de aderare a ţării sale la Alianţa Nord-Atlantică.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat înregistrat vreodată la un sondaj pe această temă în Ucraina; doar 4% din cei care au răspuns s-au declarat împotrivă, iar 9% au spus că nu ar vota la un referendum pe această temă.

În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.

Reuters apreciază că este evidentă schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenţia reaminteşte că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianţei constituie o ameninţare de securitate pentru Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.