Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii Rapidului au învățat de la japonezi: Lecție de civilizație în Ungaria, pe arena lui Gyor (FOTO)

Campioana la handbal feminin Rapid Bucureşti a fost învinsă pentru prima dată, sâmbătă, în grupa B a Ligii Campionilor, în deplasare, de Gyor ETO, scor 32-30 (18-15). Nu doar jocul bun al rapidistelor a ieșit în evidență, în ciuda înfrângerii la limită, ci și comportamentul suporterilor. Publicația maghiară gyorplus.hu remarcă faptul că suporterii veniți de la București și-au încurajat exemplar echipa, indiferent de scor, iar la final nu au plecat înainte de a curăța sectorul de tribună în care au stat. Rapidiștii au preluat astfel exemplul fanilor japonezi de la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar.

"Jos pălăria suporterilor Rapidului, pentru că, pe lângă faptul că au fluturat steagurile și și-au aplaudat cu entuziasm favoritele în timpul meciului cu Gyor de sâmbătă seara, au și curățat la final sectorul destinat oaspeților.

Scriitorul acestor rânduri a fotografiat multe meciuri ale echipelor naționale, meciuri în cupele europene și de CL pe Audi Arena, încă de la deschiderea acesteia în 2014, dar, după amintirile sale, cei trei sute de fanatici ai handbalului bucureștean au fost cei mai înflăcărați.

Chiar dacă echipa a pierdut, chiar și la un sfert de oră după meciul foarte bun, suporterii români și-au aplaudat favoritele de parcă tocmai ar fi câștigat Liga Campionilor la handbal.

Au fost capabili să ridice și mai mult factorul de simpatie simțit în direcția lor, ridicând gunoiul după ei înșiși când au plecat. Se pare că exemplul dat de fanii japonezi la Cupa Mondială din Qatar este și el contagios - nu doar pungile de hârtie pentru floricele de porumb și paharele de bere din plastic folosite", scrie gyorplus.hu.

content-image

"Săptămâna viitoare, este rândul nostru să le arătăm fanilor ETO cum să se comporte ca niște oaspeți prietenoși și politicoși la București!", scrie jurnalistul Péter O. Jakócs, care a trăit multe bătălii sportive de mare anvergură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.