Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRINZĂTOR România, pe primele locuri din UE la numărul paturilor de Terapie Intensivă. La polul opus se află Italia, Spania și Marea Britanie

top europa

Europa a devenit continentul cel mai afectat de coronavirus, cu peste 200.000 de cazuri de infectare. Pandemia a scos la lumină realitatea dură din spitalele europene, luate pe nepregătite de valul de îmbolnăviri. La nivelul UE, România se află printre cele mai dotate țări privind paturile din secțiile de Terapie Intensivă, scrie Politico.eu, care citează date Eurostat din 2017.

România, în topul țărilor, la numărul de paturi de terapie intensivă

  • În Italia, în doar 30 de zile de la izbucnirea epidemiei, s-au înregitrat peste 80.000 de cazuri de infectare, dintre care 8.000 au fost fatale.
  • În Spania, în mai puțin de o lună, cazurile de infectare cu coronavirus au ajuns la 64.000, cu peste 4.800 de decese înregistrate.
  • În România, la fel, într-o lună,  au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Primul caz de infectare cu COVID-19 în România a fost înregistrat pe 26 februarie.

content-image

Astfel, potrivit topului prezentat de Politico.ro, spitalele din Germania sunt, de departe, cele mai pregătite pentru a face față valului de pacienți, cu 29,2 paturi la Terapie Intensivă, raportat la 100.000 de persoane. Luxemburg, Austria și România se află în top, cu peste 20 de paturi la 100.000 de persoane. La celălalt pol se află țări precum Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Olanda care se confruntă cu un dezavantaj major în lupta cu COVID-19, din cauza lipsei locurilor la ATI și a aparatelor de ventilație, raportat la numărul crescut de infecții cu COVID-19.

În Europa, Spania, Italia și Germania sunt printre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.