Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRINZĂTOR Un copil de 11 ani câştigă contracte pe bandă rulantă cu SRI

Meritocratia
SRI

Cu toate că nu a ajuns încă la vârsta majoratului, ba, mai mult, nici la cea la care își poate face buletin, un copil din Craiova a reușit, pare-se, să acumuleze o experiență de invidiat în relația cu multe dintre instituțiile-cheie ale statului.

Spre finele anului trecut, o unitate militară a Serviciului Român de Informații (SRI) a apelat la serviciile unei firme ai cărei asociați sunt un copil de 11 ani și mama acestuia. Mai precis, U.M. 0232 a cumpărat aparate de fotografiat de la Angelosoft Computers, fiind vorba despre un SRL din Craiova, pe care îl dețin un puști pe nume Andrei şi mama sa, Claudia Dorobanţu. Valoarea contractului s-a ridicat la aproape 288.000 de lei.

Firma craioveană se ocupă, potrivit datelor Registrului Comerțului, de „comerț cu amănuntul al calculatoarelor, unităților periferice și software-ului în magazine specializate”, iar, în ultimii ani, a câștigat contracte de la mai multe instituții ale statului. Printre acestea se află și Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Imigrări și U.M. 01575 a Ministerului Apărării Naționale, notează ziarulring.ro.

De exemplu, anul trecut, Poliția Română i-a atribuit un contract de vreo 205.000 de lei pentru echipamente de supraveghere pe timp de noapte, iar în 2015 a cumpărat videocamere și reportofoane de aproximativ 57.000 de lei. Totodată, la finele lui 2015, Jandarmeria Română a dat aproximativ 191.000 de lei pe aparate foto, furnizate de Angelosoft Computers. La serviciile firmei cu pricina a apelat și Primăria Sectorului 5, pe vremea când la „cârma” insituției se afla Marian Vanghelie. În acest sens, la finele lui 2014, a câștigat un contract de aproximativ 596.000 de lei, pentru furnizarea unor aparate de fotografiat pentru premierea elevilor din această zonă administrativă. Potrivit legii, un minor poate fi asociat într-o firmă, fiind musai ca, până împlinește 16 ani, să fie reprezentat legal de o persoană majoră. În cazul de față, micuțul Andrei este reprezentat de mama sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.