Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriza! Ce hobby-uri au candidatii la presedintie - de la cules de ciuperci la pilotat avioane

candidati

Candidatii la presedintie au o serie de hobby-uri mai mult sau mai putin cunoscute. Daca pasiunile premierului Ponta pentru raliuri si baschet nu mai sunt un mister pentru nimeni, ceilalti candidati rezerva surprize nebanuite. Printre ei se ascund piloti de elicopter, de avion, schiori si inotatori. Iar cei mai putin sportivi prefera gradinaritul si culesul de ciuperci.

Candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, Victor Ponta este cunoscut pentru hobby-urile sale. El este pasionat de automobilism si chiar a participat la raliuri in calitate de copilot. Este pasionat si de baschet, un alt sport pe care l-a practicat si inca il mai practica in timpul liber. Ii place si fotbalul si tine cu echipa Steaua. Generalizand, putem spune ca sportul este unul dintre hobby-urile premierului Victor Ponta.

Recent insa, Ponta pare sa fi adaugat un nou hobby pe lista sa - gradinaritul. Este cunoscut faptul ca Daciana Sarbu este preocupata de ecologie, de a duce un stil de viata sanatos si chiar de a-si cultiva propriile legume. Dintr-o serie de fotografii postate de Ponta pe pagina sa de socializare se poate remarca faptul ca se implica si el alaturi de sotie si copii de gradinarit.

Un alt candidat care pare sa aiba o pasiune pentru gradinarit este candidatul ACL Klaus Iohannis. Acesta insa are un hobby foarte precis - trandafirii. Desi trandafirii sunt simbolul PSD, Iohannis n-a ezitat sa afirme in doua interviuri distincte ca acestia reprezinta pasiunea sa, dar ca nu are o culoare preferata.

"Am din ce în ce mai puține (n.r. hobby-uri). (...) Am rămas cu unul singur. Îmi plac trandafirii și am trandafiri în curte și când am un pic de timp mă ocup de ei. Nu am nicio culoare preferată la trandafiri", a spus Iohannis, intr-un interviu acordat Agerpres.

Candidatul independent Calin Popescu Tariceanu are si el o serie de hobby-uri de notorietate. Este pasionat de automobile si motociclete. Are o colectie de masini si ii place sa se plimbe cu "motorul". Nu a renuntat la motocicleta nici in perioada in care a fost premier si a suferit chiar un accident in acea perioada. Tariceanu este pasionat si de aviatie, avand brevet de pilot. Anul acesta Tariceanu si-a reinnoit brevetul cu succes.

Candidatul PMP Elena Udrea este pasionata de moda, dar recent si-a descoperit un nou hobby - cantatul. Desi este constienta ca nu are voce, ea nu a ezitat sa cante in mai multe emisiuni de televiziune. Udrea precizeaza ca profita de orice ocazie pentru a canta.

"Am descoperit o plăcere nouă, aceea de a cânta. Nu am neapărat voce, îmi dau seama de asta, însă îmi place să cânt. Așa că am mai mers la concerte în Centrul Vechi, o să mă mai duc. Îmi place să cânt cu prieteni, să cânt pe scenă mai nou, am fani chiar. O să vedeți că în campania aceasta o să mai am ocazia să mai cânt. Altfel, călătoriile în țară și e un moment bun, călătoresc foarte mult în această campanie, chiar dacă nu sunt călătorii de plăcere și sunt făcute cu un scop precis și un program de campanie foarte precis.

Am cântat (n.r. pentru alegatori). Și mă întâlnesc cu colegii, am foarte mulți artiști în partid, fie că sunt cunoscuți, fie că nu sunt cunoscuți, și de câte ori ne întâlnim avem și un moment de relaxare în care cântăm. E adevărat că nu-și permit să-mi spună că eu cânt, probabil, foarte fals, dar veselia este pe măsură. Deci avem și momente vesele în campanie în care candidatul cântă și încântă. (...) Ultima melodie preferată este "Aripi de vânt" a Deliei. Da, dacă aș avea un negativ aici aș cânta. Cânt toată ziua în mașină, merg cu radioul în mașină tot timpul deschis, ascult muzică la radio. Și, deja, toată echipa știe că eu cânt ce aud la radio și cânt, acum, cântecele Deliei, dar îmi trebuie un suport. Nu pot așa singură. E clar că nu mă descurc și nu aș vrea să stric o melodie atât de frumoasă", a declarat Udrea pentru Agerpres.

Candidatul independent Monica Macovei are mai multe hobby-uri. Ii place inotul si schiatul, sporturi pe care dezvaluie o latura solitara a sa. De asemenea ii place sa citeasca si sa asculte muzica simfonica.

"Două hobby-uri mari, să zicem de natură sportivă, care se cuplează cu iubirea mea de libertate, înotul și schiul. Când înot, înot între două și patru ore, de asta spun înotul. Îmi place să ajung departe, în mijlocul Mării Negre, să fiu singură. Și, de asemenea, să schiez mult pe pârtii negre, mai și sar dacă sunt trambuline pe drum. Îmi place să mă și plimb pe pârtii verzi prin pădure sau albastre. Citesc și îmi place să ascult muzică simfonică", a declarat Monica Macovei intr-un interviu pentru Agerpres.

Hobby-ul candidatului  independent Teodor Melescanu pare sa fie a ramaen vesnic tanar. Potrivit declaratiilor sale el se preocupa sa isi antreneze corpul si mintea potrivit sfaturilor Anei Aslan.

"Am două hobby-uri pe care le-am primit moștenire de la doamna Aslan, care mi-a recomandat că, dacă vrei să te menții tânăr, folosești și produsele Gerovital și Aslavital, dar cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci este o oră pe zi mișcare fizică și o oră pe zi mișcare intelectuală. Să citești cel puțin o oră și să te miști cel puțin o oră sunt secretele tinereții veșnice, îmi spunea doamna Aslan, care avea 85 de ani și era impecabilă și din punct de vedere fizic și psihic. Acestea au devenit și hobby-urile mele. Fac mișcare aproape în fiecare zi, mai puțin în perioada campaniei electorale, merg în jur de 15 km pe bicicletă împreună cu fata mea, care și ea dorește să își mențină silueta. Citesc din păcate mult mai mult decât mă mișc, dar sper să reușesc să le echilibrez în perioada următoare", a afirmat Melescanu.

Si candidatului UDMR Kelemen Hunor ii place sa faca miscare si sa citeasca. El se declara pasionat de drumetii si fotografie dar regreta ca nu are timpul necesar sa le practice.

"Cititul, drumețiile și fotografiatul sunt principalele mele activități în timpul liber. Din păcate, cu excepția cititului, am puține ocazii de a le practica. După alegeri, cu siguranță, le voi include în programul meu zilnic", a spus Kelemen Hunor.

Candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor are o pasiune pentru animale in genral si pentru caini in particular. Astfel ingrijitul cainilor este hobby-ul sau.

"Nu știu dacă îl pot trece la capitolul hobby-uri, dar la capitolul pasiuni pot să spun că am o mare dragoste față de toate animalele. În primul rând câinii, pe care îi consider cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului. (...) Iubesc cu pasiune câinii, îi salvez, îi hrănesc, îi vaccinez. Dar eu iubesc și cea mai umilă furnică. Atunci când văd în cadă o gâză, o furnică sau chiar un păianjen îi iau cu o hârtie și îi arunc pe fereastră. De ce? Pentru că nu vreau să intre moartea în casa mea. Fie că moare o ființă umană, fie că moare un cărăbuș sau o furnică, fenomenul îngrozitor al morții este același. Cu alte cuvinte, iubesc viața și de aceea iubesc toate făpturile pe care le-a lăsat Dumnezeu pe pământ", a precizat Corneliu Vadim Tudor.

Candidatul independent Gheorghe Funar are ca hobby culesul ciupercilor. El are o casa de vacanta la Muntele Baisorii pe care o considera un colt de Rai.

"Am multe (n.r. hobby-uri). O să le cam duc lipsa, pentru că de la Cluj-Napoca nu mi-am luat bilet decât spre București, n-am bilet de întoarcere, mă duc la Cotroceni. Și, fiind ocupat cu atâtea și atâtea probleme extrem de grave și cu dorința de a îndeplini toate obiectivele înscrise în programul meu electoral, voi avea timp mai puțin pentru a ajunge în Rai, la Muntele Băișorii, unde mi-am făcut o casă de vacanță. Și o să duc dorul excursiilor pe munți și a adunatului de ciuperci pe acolo", a declarat Funar intr-un interviu pentru Agerpres.

Hobby-ul candidatului independent Dan Diaconescu nu este o surpriza pentru nimeni. El sustine ca cea mai mare pasiune a sa este televiziunea.

"Hobby-ul meu este televiziunea, e pasiunea mea, e cea mai frumoasă meserie din lume și cea mai bine plătită, culmea, și te simți tot timpul ca și cum ai fi în vacanță dacă o faci cu plăcere. Visul acesta al meu pe care mi l-am împlinit în meseria mea aș vrea ca toți românii să și-l împlinească în domeniul lor sau dorințele lor mai mult sau mai puțin secrete aș vrea să și le urmărească, opiniile lor să le urmeze și mai devreme sau mai târziu sunt sigur că ele se vor împlini. Poate că românii care vă citesc și care poate că sunt dezamăgiți, disperați, nu mai au niciun fel de speranță, nu mai au deloc optimism, poate că se regăsesc în mine și le spun doar atât: acum ori niciodată, adică pe 2 noiembrie 2014, și încep să le fredonez refrenul unui mare hit care circulă în toate mediile: 'Adio Traian Băsescu, vine Dan Diaconescu'", a precizat Dan Diaconescu.

Candidatul PES William Branza completeaza lista noastra de "candidati sportivi". Hobby-urile sale sunt sporturile. EL declara ca a praticat motocros, tir, iar in prezent este pilot de elicopter.

"Eu am fost sportiv toată viața, mi-am eliminat adversarii în ring și am rămas fan al acestui principiu ca adversarul să-l elimini prin luptă dreaptă cu fair-play și onestitate. Sportul este o pasiune a mea, am făcut motocros la un nivel înalt, am făcut tir la un nivel înalt, iar acum, mai la bătrânețe, am menținut o pasiune pe care o practic în continuare — sunt pilot de elicopter. Atunci când am timp, este o pasiune mai veche a mea, joc golf. Alte pasiuni cetățenești — îmi place să joc table, să joc șah. Cititul nu mai este o pasiune, este o necesitate, ca și avocat trebuie să te upgradezi în permanență, sistemul legislativ este destul de schimbător. Avocatul este precum medicul sau chiar mai abitir, el trebuie să fie la punct în fiecare zi cu legislația", a declarat William Branza pentru Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.