Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză. Cum a votat Angela Merkel legea privind căsătoriile gay

Euronews
merkel, gay

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat şi o femeie, însă ea şi-a exprimat speranţa că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, relatează Reuters, AFP şi DPA, conform agerpres.

"Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat şi o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", le-a spus ea jurnaliştilor după votul din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) în favoarea amendamentului care va legaliza căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Decizie ISTORICĂ în Germania. Parlamentul aprobă căsătoriile gay

"Sper că votul de astăzi nu numai că promovează respectul între opinii diferite, dar va aduce şi o mai mare coeziune socială şi pace", a adăugat ea, subliniind că această chestiune este "extrem de emoţionantă... pentru ea personal".

Textul a fost adoptat cu o majoritate de 393 de aleşi din camera inferioară a Parlamentului german, în timp ce 226, toţi membri ai familiei conservatoare ai cancelarului german, s-au opus.

Noua lege, care trebuie aprobată de Bundesrat (camera superioară a parlamentului) pentru a intra în vigoare, ceea ce se va întâmpla probabil până la sfârşitul anului, le va acorda cuplurilor de homosexuali dreptul de adopţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.