Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de proporții în Australia: premierul în funcție pierde alegerile, după 10 ani

Scott Morrison

Prim-ministrul Scott Morrison şi-a recunoscut înfrângerea în urma alegerilor de sâmbătă, iar Partidul Laburist, aflat în opoziţie, este pregătit să pună capăt unei guvernări conservatoare de aproape un deceniu, posibil cu sprijinul independenţilor pro-mediu.

Potrivit rezultatelor parţiale, coaliţia liberal-naţională a lui Morrison a fost pedepsită de alegătorii din Australia de Vest şi în special în locurile urbane bogate.

"În această seară, am vorbit cu liderul opoziţiei şi cu viitorul prim-ministru, Anthony Albanese. Şi l-am felicitat pentru victoria sa electorală din această seară", a declarat Morrison, demisionând din funcţia de lider al partidului său, scrie Reuters.

Laburiştii nu au ajuns încă la 76 din cele 151 de locuri în Camera inferioară necesare pentru a forma singuri un guvern. Rezultatele finale ar putea dura ceva timp, deoarece numărătoarea unui număr record de voturi prin corespondenţă încă nu este finalizată.

O prezenţă puternică a Verzilor şi a unui grup de aşa-numiţi "independenţi", care au făcut campanie pe baza unor politici de integritate, egalitate şi combaterea schimbărilor climatice, înseamnă că noul parlament pare să fie mult mai puţin sceptic faţă de climă decât cel care a susţinut administraţia pro-minieră a lui Morrison.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.