Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ de proporții la Australian Open: o jucătoare aflată pe locul 600 WTA s-a calificat în turul trei

antena3.ro
tenis

Americanca Catherine Bellis, ocupanta locului 600 WTA, și având la activ numeroase accidentări, s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open. Sportiva de 20 de ani, fostă ocupantă a poziției 35, este surpriza din turneu.

Catherine, cunoscută despre Cici, a ajuns în turul al treilea de la Australian Open, joi, după ce a învins favorita 20 a întrecerii, Karolina Muchova, scor 6-4, 6-4. În faza următoare, sportiva din SUA va întâlni o nouă adversară puternică, belgianca Elise Mertens (17 WTA).

Deși a ajuns pe locul 600 mondial, Bellis a intrat în competiție grație clasamentului protejat. În intervalul aprilie 2018-decembrie 2019, americanca a putut evolua la un singur turneu, cel din Texas, astfel că anul 2020 l-a început de pe poziția 855.

După numeroasele accidentări avute în zona brațului, lui Bellis i s-a transmis de către un medic că nu va mai putea juca tenis niciodată. Tânăra jucătoare nu a renunțat, iar după o lungă perioadă de recuperare a revenit la cel mai înalt nivel, primind vești îmbucurătoare din partea specialiștilor.

"Am făcut un RMN, iar trei medici diferiți mi-au spus că voi fi bine. Sunt bine acum, mă simt excelent. Nu am nicio durere", spunea Catherine Bellis, pentru WTA, în luna noiembrie a anului trecut.

Bellis a impresionat încă de la vârsta de 15 ani, când a eliminat-o pe favorita 12 de la US Open 2014, Dominika Cibulkova. În august 2017, ea a ajuns pe locul 35 WTA, fiind cea mai tânără jucătoare din top 50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.