Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriza DNA în plin scandal politic: De ce a fost audiat numărul 2 din PSD/ UPDATE

badalau dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, s-a prezentat luni dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar de corupție. Acesta a venit însoțit de fiul său şi nu a oferit detalii despre dosar.

Surse judiciare au precizat pentru stiripesurse.ro că este vorba despre dosarul in rem deschis în 2015, cu privire la Autostrada Sibiu-Orăştie, surpată la un an de la inaugurare.

UPDATE: Într-o declaraţie la Parlament, Nicolae Bădălău a confirmat că a fost întrebat de procurorul DNA dacă are informaţii legate de surparea autostrării Sibiu-Orăştie.

Pe 3 decembrie 2015, Digi 24 anunţa că DNA are indicii că, în cadrul acestui proiect, unii responsabili s-ar face vinovați de abuz în serviciu, fapte de corupție și de deturnare de fonduri europene. Deocamdată nu există persoane puse sub acuzare. Este vorba despre autostrada Sibiu-Orăștie, lotul trei, adică cei 22 de kilometri dintre Cunța și Săliște.

Procurorii DNA ar fi ridicat mai multe documente de la sediul CNADNR în 2015. Cei de la DNA au suspiciunea că s-ar fi dat ilegal bani în baza unor contracte de consultanță. La audieri ar fi fost chemaţi mai mulți angajați ai CNADNR, inclusiv șefi ai companiei de stat, dar și ai firmei de consultanță care au supravegheat realizarea acestui lot de autostradă la începutul anului trecut.

Autostrada Sibiu-Orăștie lotul trei a fost și obiectul unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, în care erau identificați 12 responsabili. Printre ei se afla și Narcis Neaga, fostul director al CNADNR. Și acesl raport a ajuns la DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.