Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză? Emmanuel Macron şi-a anunţat prima vizită externă în calitate de preşedinte

reuters
macron

Preşedintele ales al Franţei Emmanuel Macron intenţionează să meargă în vizită la cancelarul german Angela Merkel la scurt timp după învestirea sa în funcţie, a declarat Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European şi o apropiată a lui Macron, relatează DPA, potrivit agerpres.

Macron, care a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de preşedinte al Franţei, a declarat Goulard pentru CNews.

Putin nu uită cine 'l-a crescut'. Vizită la mentorul său din tinereţe, fostul şef KGB din RDG

Merkel şi Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara după anunţul rezultatului alegerilor, potrivit lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că 'doreşte cu nerăbdare o cooperare strânsă.....în spiritul prietenei tradiţionale franco-germane', a spus Seibert.

Pentru moment nu se cunoaşte data exactă la care noul preşedinte francez se va întâlni cu cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat luni pe preşedintele ales al Franţei Emmanuel Macron pentru succesul său electoral 'spectaculos' şi a afirmat că el poartă speranţele a 'milioane de francezi şi a numeroase persoane din Germania şi din întreaga Europă', relatează AFP şi Reuters.

JAF ca-n filme. Peste 20 de puşti de vânătoare, FURATE dintr-un magazin de arme din Franţa

'El a condus o campanie proeuropeană curajoasă, el apără deschiderea către lume şi susţine ferm economia socială de piaţă', a spus ea.

Cooperarea franco-germană reprezintă o 'piatră de temelie' a politicii externe germane, a spus Merkel, însă a adăugat că Germania nu trebuie să-şi schimbe cursul economic ca răspuns la victoria electorală a lui Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.