Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în bugetul pe 2016: DNA se extinde într-o clădire nouă

DNA

Proiectul de Buget pe 2016 are partea lui de suprize. La capitolul dedicat Ministerului Public se menţionează o sumă de 100.000 de lei pentru măsurători topografice în vederea construirii unui nou sediu al DNA. Procurorii anticorupţie nu se vor muta în altă parte a Capitalei, ci doar se vor extinde şi într-o clădire care ar urma să fie construită în locul actualei parcări a instituţiei.

"(...) urmează să fie alocată suma de 100 mii lei pentru efectuarea unor lucrări/studii geotehnice și topografice necesare construirii unui imobil suplimentar având ca destinație un nou sediu al DNA – structura centrală", se arată în proiectul de buget.

"A fost demarat un studiu topografic în acest moment și avem şi finantare de la buget pentru acest lucru. Ne dorim ca sediul administrativ să fie mutat în noua clădire care va fi construită în locul în care e acum parcarea DNA. Dacă studiul topografic ne va arăta că această clădire poate fi construită, atunci se vor demara și celălalte proceduri pentru a determina tot ce ține de o asemenea clădire. Parcarea ar urma să fie una subterană", a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.

Într-un interviu acordat în urmă cu un an, Laura Codruţa Kovesi declara că DNA are nevoie de mai mulţi procurori şi poliţişti judiciari, dar şi de un sediu nou. Procurorul-şef al DNA propunea ca problema sediului să fie rezolvată prin mutarea instituţiei în una dintre clădirile confiscate de ANAF în contul prejudiciilor din dosare. Dacă problema personalului a fost în mare parte rezolvată în ultimul an, cea a sediului se află abia la început.

Cheltuielile de capital ale DNA (investiţii, achiziţii de utilaje şi echipamente) cresc în 2016 de la 3,58 de milioane de lei la 5,4 milioane. De altfel, întregul buget al DNA creşte în 2016 la 132,24 milioane lei, faţă de execuția preliminată pe 2015, de 127,89 de milioane de lei.

Vezi şi: De la Oprea pentru Kovesi: 50 de procurori în plus la DNA

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.