Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în Comisia SRI: George Maior nu a fost întrebat despre subiectul care a determinat chemarea sa la audieri

comisia sri

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, marți, după audierea fostului director al serviciului secret, George Maior, că nu s-a discutat despre afirmațiile acestuia la adresa scrisorii avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, informează Mediafax.

„Nu am avut deloc în intenție și nici nu am discutat de tema afirmațiilor domniei sale legate de scrisoarea venită de la dl Giuliani. Ne-a interesat să discutăm elemente care vizează activitatea dl George Maior când era directorul SRI", a declarat, marți, președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), după aproximativ patru ore de audiere a fostului director SRI George Maior.

CITEȘTE ȘI: Planta care vindecă tumorile şi bolile de ficat. Se găseşte şi în România

Actual ambasador al României în SUA, Maior a audiat pentru a doua oară în comisia parlamentară de control a SRI, după discuțiile de peste 6 ore din luna februarie atunci când a fost solicitat să dea detalii despre activitatea Serviciului Român de Informații din vremea mandatului său.

Chemarea vine ca urmare a reacției ambasadorului României în SUA la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York. Acesta s-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români cărora le-a cerut verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor. George Maior este nominalizat de Giuliani ca fiind unul dintre semnatarii protocoalelor care au permis abuzuri în România.

George Maior a declarat, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocat al președintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, după ședința social democraților, că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, să pornească procedura de rechemare în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

CITEȘTE ȘI: Trei pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți memoria pe termen scurt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.