Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în CSM: Judecătorii care critică Inspecţia Judiciară, vot minoritar pentru admiterea unei acţiuni disciplinare

CSM

Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins joi o acţiune disciplinară împotriva a doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti. Cei trei judecători care critică în mod constant Inspecţia Judiciară şi au cerut demisia inspectorului-şef au votat împotriva constatării nulitatii acţiunii disciplinare, au precizat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Cu majoritate de voturi, Secţia a admis o excepţie de nulitate a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare împotriva judecătorilor Dumitru Marcel Gavriş şi Anca-Mihaela Median, de la Curtea de Apel Bucureşti. Rezoluţia a fost considerată nulă pentru că a fost semnată de inspectorul-şef adjunct, care este procuror, în locul inspectorului-şef. Cinci dintre cei nouă judecători ai secţiei au considerat că acest fapt înalcă separaţia carierelor.

Vezi şi: Un judecător propune Plenului CSM demiterea şefului Inspecţiei Judiciare. Procedura legală este însă mult mai complexă

De o altă părere au fost judecătorii Andrea Chiş, Bogdan Mateescu şi Mihai Bălan, care ar fi vrut ca acţiunea disciplinară să meargă mai departe. Poziţia acestora a fost una surprinzătoare având în vedere că, alături de patru procurori din CSM, au semnat recent o scrisoare în care solicită demisia inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare.

Un caz aparte a fost cel al judecătoarei Mariana Ghena, fost preşedinte al CSM, care s-a abţinut la vot. Abţinerea judecătoare a fost generată de faptul că aceasta este chiar autoarea sesizării Inspecţiei Judiciare împotriva celor doi judecători. Ghena i-a reclamat pe Anca Mihaela Median și Dumitru Marcel Gavriş după ce aceştia au acordat daune morale de 50.000 de lei avocatei Rodica Constantinovici. Judecătorii Median și Gavriş au stabilit că avocata a fost arestată abuziv în dosarul ANRP, de către Mariana Ghena, în perioada în care aceasta activa la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.