Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în dosarul Traian Berbeceanu: Un celebru liberal va fi audiat

traian berbeceanu

Miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, au loc noi audieri în dosarul comisarului șef Traian Berbeceanu. Fostul președinte al PNL Petroșani și vicepreședinte al organizației județene a PNL Hunedoara, Alin Simota, va fi audiat miercuri de judecători în dosarul Berbeceanu care se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Citește și: Veste de la DNA: Liviu Dragnea, dosar nou! La ce fapte se referă

Alin Simota a fost finanțatorul clubului de fotbal Jiul Petroșani, iar în prezent este urmărit penal în mai multe dosare instrumentate de DIICOT.

Atunci când DIICOT Alba a întocmit dosarul în care Berbeceanu era acuzat de mai multe infracţiuni, una dintre ele fiind favorizarea infractorului, au fost luate declaraţii împotriva comisarului şef de la mai mulţi membri ai lumii interlope din judeţul Hunedoara, printre care şi de la Alin Simota. În acea perioadă, afaceristul din Valea Jiului se afla în arest preventiv pentru acuzaţiile din dosarul în care este judecat pentru constituire de grup infracţional organizat, alături de Cristian Litera.

Citește și: EXCLUSIV Documentul care îl condamnă pe Victor Ponta

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, parchetul care a instrumentat dosarul în care au fost trimişi în judecată Ioan Mureşan, Nicolae Cean şi Alin Muntean, scopul acestor declaraţii era să se arate că Berbeceanu cunoştea activitatea reţelei infracţionale Simota & Litera, dar nu a luat nici o măsură împotriva lor. Aflaţi în arest preventiv, interlopii ar fi fost îndrumaţi de procurori să dea declaraţii împotriva comisarului şef, în schimbul unor favoruri, troc pe care Simota se pare că nu l-a acceptat.

Citește și: Vestea anului pentru România vine de la FMI: Reacția FABULOASĂ a lui Victor Ponta

„Martorul Simota Alin a declarat la DNA că, în cadrul audierilor efectuate de procurori, aceştia i-ar fi propus obţinerea unor beneficii, prevăzute de lege, dacă va face declaraţii împotriva lui Berbeceanu Traian, folosind expresia «dacă ni-l dai», însă Simota Alin a arătat că nu are ce să declare”, se arată în rechizitoriul DNA. Trebuie menţionat că dosarele în care au fost trimişi în judecată Traian Berbeceanu şi acuzatorii săi au fost conexate, cei patru fiind judecaţi într-un singur dosar la ÎCCJ, scrie mesagerulhunedorean.ro

Citește și: EXCLUSIV Documentul care îl condamnă pe Victor Ponta

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.