Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Surpriză' în jusția rusă: Ce se întâmplă cu apelul lui Alexei Navalnîi

Twitter
Alexei Navalnîi

Un tribunal din Rusia a respins al doilea apel al liderului opoziției Alexei Navalnîi, încarcerat, la sentința de nouă ani de închisoare, potrivit Reuters.

Disidentul în vârstă de 46 de ani își execută sentința, pronunțată în martie pentru fraudă și sfidare a instanței, într-o închisoare de înaltă securitate.

Navalnîi, cel mai înverșunat dușman al președintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors din Germania, unde se recuperase în urma unei otrăviri cu agent neurotoxic pe care el o atribuie Kremlinului.

Autoritățile ruse neagă acuzația.

El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru o încălcare a eliberării condiționate, pe care Occidentul a calificat-o drept motivată politic.

În martie, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un caz separat, fiind acuzat de deturnare de fonduri pe care el și fundația sa le-au strâns de-a lungul anilor și de insultarea unui judecător în timpul unui proces anterior.

Navalnîi a respins acuzațiile, spunând că sunt motivate politic.

Primul său apel a fost respins în luna mai.

Arestarea lui Alexei Navalnîi, anul trecut, a declanșat cele mai mari proteste din ultimii ani în Rusia. Ca răspuns, guvernul lui Putin a declanșat o campanie de represiune împotriva organizației, asociaților și susținătorilor săi.

Mai multe dosare penale au fost lansate împotriva lui Navalnîi în mod individual, ceea ce i-a determinat pe asociații săi să sugereze că Kremlinul intenționează să îl țină în spatele gratiilor pe termen nelimitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.