Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în Premier League: Unay Emeri a semnat cu Aston Villa

unai emery

Aston Villa l-a numit pe Unai Emery în funcția de antrenor principal, după ce l-a demis săptămâna trecută pe Steven Gerrard. Spaniolul a câștigat prima Europa League pentru Villarreal în 2021 și se întoarce în Anglia pentru a doua oară după, ce a condus-o pe Arsenal.

Aston Villa l-a numit pe Unai Emery în funcția de antrenor principal după ce l-a demis săptămâna trecută pe Steven Gerrard. El va prelua postul de pe Villa Park pe 1 noiembrie, după ce formalitățile pentru permisul de muncă vor fi finalizate, informează Agerpres.

Emery părăsește Villarreal după ce a obținut un succes fără precedent cu echipa spaniolă. El a câștigat Europa League 2020/21, înainte de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut, unde au pierdut în cele din urmă la Liverpool.

Acesta va fi al doilea său stagiu în Anglia, după o perioadă sub așteptări la Arsenal, unde a fost concediat după 18 luni. A ajuns în finala Europa League, dar tunarii au fost învinsă cu 4-1 de rivalii de la Chelsea la Baku. El a mai condus PSG, unde a câștigat o dată Ligue 1.

Într-o declarație privind numirea lui Emery, Aston Villa a scris: „Aston Villa este încântată să anunțe numirea lui Unai Emery ca nou antrenor principal al clubului".

Villarreal i-a urat succes lui Emery, subliniind realizările sale în timpul petrecut la club. Aceștia au mai spus:

„Emery a intrat în istoria Villarreal CF pentru că a devenit primul antrenor care a câștigat un titlu cu clubul, UEFA Europa League, precum și pentru realizarea istorică de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor anul trecut și de a ajuta echipa să se califice în competițiile europene pentru două sezoane consecutive."

Întrucât va prelua funcția abia la 1 noiembrie, primul meci al lui Emery va fi împotriva lui Manchester United, echipa pe care a învins-o pentru a câștiga Europa League cu Villarreal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.