Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză la ONU: Rusia a rămas singură

TASS
Vladimir Putin

Rusia a renunţat să ţină vineri un vot în Consiliul de Securitate al ONU asupra unei rezoluţii legate de războiul din Ucraina, din cauza lipsei de sprijin din partea celor mai apropiaţi aliaţi ai săi, au indicat pentru AFP surse diplomatice.

"Au făcut apel la iniţierea în comun" a textului lor, despre care au afirmat că se concentrează pe probleme umanitare, "dar nu au primit niciun semnal pozitiv", a declarat un ambasador sub acoperirea anonimatului, lăsând să se înţeleagă că nici China, nici India nu susţin controversata iniţiativă rusă şi nu ar vota în favoarea acesteia, scrie agerpres.ro.

Rusia a confirmat joi renunţarea, în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate pe care Occidentul a solicitat-o.

"Am decis să nu cerem supunerea la vot" a acestei rezoluţii vineri, a declarat, în Consiliul de Securitate, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, fără să se uite la omologii săi, cu ochii aţintiţi asupra textului său.

Anterior, Rusia a fost admonestată de mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate din cauza iniţiativei sale pentru un text umanitar "condamnând atacurile asupra civililor" şi reclamând protecţia civililor pentru a garanta plecarea acestora din oraşele ucrainene.

Este "cea mai mare ipocrizie, de mărimea Rusiei", şi "ar trebui să figureze în Guinness World Records", a afirmat ambasadorul albanez, Ferit Hoxha. Războiul a făcut "trei milioane de refugiaţi în trei săptămâni", adică echivalentul populaţiei întregii Albanii, a subliniat el.

Omoloaga sa britanică, Barbara Woodward, a denunţat o iniţiativă "perversă". Ce "joc cinic în faţa suferinţei umane extreme", s-a revoltat diplomata, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.