Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ majoră din SUA: Maior şi Coldea au fost decoraţi de şeful CIA

cotidianul.ro
maior coldea

Fostul director SRI George Maior, actual ambasador al României la Washington, şi fostul său prim-adjunct, generalul (r) Florian Coldea, au fost decoraţi de directorul CIA, Michael Pompeo. Evenimentul ar fi avut loc în luna mai a anului curent, însă s-a aflat abia acum, informează adevarul.ro.

Vezi şi: Ambasada SUA, 'îngrijorată' de propunerile ministrului Justiţiei

Maior a fost decorat cu Ordinul Earl Warren de către directorul CIA numit de Trump. Potrivit sursei citate, distincţia i-a fost oferită pentru "parteneriatul deosebit cu Statele Unite şi excepţionala viziune de cinducere de care a dat dovadă cât a fost director al Serviciului Român de Informaţii". "(...) Aţi avut un impact profund şi pozitiv în dezvoltarea SRI şi aţi fost esenţial în dezvoltarea relaţiilor robuste, care rezistă şi azi, între serviciile noastre”, se precizează în documentul prin care directorul CIA anunţă decorarea lui Maior.

Şeful CIA mai apreciază, în context, că cei 8 ani petrecuţi de Maior la conducerea SRI s-au concretizat într-o profesionalizare şi eficientizare a Serviciului şi că buna colaborare cu agenţia americană s-a concretizat în "succese operaţionale comune împotriva celor mai dificile ţinte".

Reprezentanţii administraţiei americane l-au decorat şi pe fostul adjunct de la SRI, Florian Coldea, cu distincţia Alben W Barkley într-o ceremonie care a avut loc la sediul CIA după trecerea în rezervă a lui Coldea, în urma unui scandal imens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.