Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză neașteptată pe scena politică franceză

le pen

Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost exclus joi din partidul său, Frontul Naţional (FN), la capătul unui conflict deschis cu fiica sa Marine Le Pen, căreia el i-a înmânat cheile formaţiunii în 2011, transmite AFP.

În vârstă de 87 de ani, Jean-Marie Le Pen, care a reuşit în 2002 să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, este astfel dat afară din FN, pe care l-a fondat şi condus timp de aproape 40 de ani.

Obişnuit cu afirmaţiile rasiste şi antisemite, care i-au adus mai multe condamnări în justiţie, el a fost sancţionat pentru o nouă serie de provocări privind Shoah, considerate dăunătoare pentru strategia de îmbunătăţire a imaginii partidului condusă de fiica sa.

Excluderea a fost decisă "de majoritatea" membrilor biroului executiv al FN la sfârşitul unei audieri de trei ore a fostului lider, întâlnire la care Marine Le Pen nu a participat invocând necesitatea imparţialităţii.

"Decizia completă şi motivată" îi va fi comunicată în curând, a precizat FN într-un comunicat, fără a detalia criticile care i-au fost aduse lui Jean-Marie Le Pen.

Această excludere survine după cinci luni de criză deschisă între tată şi fiică, marcată de declaraţii acide în media şi de acţiuni în justiţie.

Într-o intervenţie joi seară la I-Télé, Jean-Marie Le Pen s-a declarat "indignat" de decizia partidului său şi a spus că va sesiza justiţia pentru a obţine anularea măsurii.

El a mai afirmat că s-a simţit "prins în capcană" şi "victima unei ambuscade", scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.