Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ neplăcută de la Grupul de Comunicare Strategică: NU s-a mai comunicat rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19

Twitter
covid 19 coronavirus

După şase zile în care s-a prezentat în buletinele zilnice referitoare la pandemie şi rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în judeţele în care aceasta este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori, Grupul de Comunicare Strategică nu a mai transmis aceste informaţii în buletinul de joi, 15 octombrie. Rata de incidenţă se apropia miercuri de 3 cazuri la 1000 de locuitori, limita peste care se intră în scenariul roşu.

"Având în vedere prevederile art. 4, alin. 2 și 4 din anexa nr. 2 la H.G. nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, incidența cazurilor la 14 zile pentru județe și Municipiul București este în curs de actualizare și va fi comunicată ulterior, imediat cum vom primi aceste date", se arată în buletinul informativ de joi, 15 octombrie.

La solicitările presei, Grupul de Comunicare Strategică a transmis: "Asteptăm aceste date, care sunt în curs de actualizare, de la instituţiile abilitate să facă această actualizare. Şi, imediat cum le vom avea, le vom comunica." Acest lucru ar putea să se întâmple în cursul zilei, potrivit sursei citate.

În Bucureşti, evoluţia ratei de incidenţă era, până ieri, următoarea:

9 octombrie - 2,28

10 octombrie - 2,39

11 octombrie - 2,52

12 octombrie - 2,66

13 octombrie - 2,69

14 octombrie - 2,82

Potrivit evoluţiei din ultimele zile, în care media creşterii zilnice a fost de 0,1, rata de incidenţă de 3 cazuri la 1000 de locuitori urma să fie atinsă vineri sau chiar mai devreme.

Articolul din anexa H.G. 856/2020, la care face referire Grupul de Comunicare Strategică, precizează următoarele:

"2) Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre."

"(4) La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.