Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ: Oamenii lui Tăriceanu îl vor ministru pe un primar PNL

sigla alde

Un primar PNL de municipiu este considerat de un lider ALDE ca fiind o variantă perfectă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Copreşedintele ALDE Bihor Mircea Teaha a surprins într-o conferinţă de presă recunoscându-i meritele primarului liberal al Oradiei, Ilie Bolojan.

"Am auzit, pe surse, că într-un eventual Guvern al PNL, primarul Ilie Bolojan ar avea şansa să ajungă ministru al Dezvoltării Regionale. Cunoscându-i perseverenţa şi încăpăţânarea, am convingerea că dacă ar ajunge ministru desecentralizarea ar porni în mod real, şi pentru România acest lucru ar fi un moment istoric", a spus copreşedintele ALDE Mircea Teaha, potrivit ebihoreanul.ro.

Teaha a afirmat că "de 26 de ani, cu foarte rare excepţii, clasa politică din România se manifestă ca o gaşcă de netrebnici care au scos ţara la mezat, care au furat-o şi o fură în continuare. Pentru România, singura soluţie de a ieşi din situaţia de stat mafiot şi birocratic ar fi descentralizarea şi regionalizarea, pe care sunt sigur că Ilie Bolojan le-ar declanşa".

Potrivit sursei citate, reprezentantul ALDE a trecut în revistă discursurile pe această temă avute de-a lungul timpului de diverşi politicieni, concluzionând că nici măcar "marele social-democrat Dragnea, cu toată averea lui", nu s-a sinchisit să-şi transforme promisiunile în fapte, la fel cum nu a făcut-o nici preşedintele Klaus Iohannis, care în urmă cu un an spunea că "în februarie 2015" trebuie reluate dezbaterile asupra descentralizării şi regionalizării.

"Mi se pare că singura soluţie trebuie să vină din teritoriu, de aceea vorbesc despre Ilie Bolojan", a explicat Teaha, spunând că acesta îşi poate pune în valoare calităţile pentru ca "regionalizarea să devină reală" şi să determine o autonomie administrativă şi financiară pe măsură a comunităţilor locale. "Mi-l doresc pe Ilie Bolojan la Ministerul Dezvoltării, chiar dacă partidul meu nu are niciun fel de simpatie pentru partidul lui", a subliniat Teaha.

Ilie Bolojan a fost un colaborator apropiat al lui Tăriceanu. Actualul primar liberal al Oradiei a fost prefect de Bihor şi, ulterior, secretar general în Guvernul Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.