Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză pe piața cripto: În timp ce băncile se prăbușesc, Bitcoin a crescut cu 15%, Ether cu 9%

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Criptomonedele au crescut luni, pe fondul unei reveniri mai ample a activelor de risc, chiar și după ce autoritățile de reglementare au anunțat duminică închiderea Signature Bank, ultima mare bancă de criptomonede din SUA, potrivit CNBC News.

Bitcoin a crescut cu peste 14%, până la 24.195,00 dolari, potrivit Coin Metrics, și se află acum cu aproximativ 18% peste nivelurile de vineri. Ether a crescut cu 9%, până la 1.680,19 dolari.

Saltul activelor de risc a avut loc după ce autoritățile de reglementare din SUA au anunțat duminică seară că intenționează să susțină toți deponenții de la Silicon Valley Bank, care a dat faliment, și să pună la dispoziție fonduri suplimentare pentru alte bănci.

De asemenea, investitorii au pariat luni că Fed va fi mai puțin agresivă în ceea ce privește creșterea ratelor dobânzilor, acum că autoritățile au intervenit pentru a limita consecințele SVB și Signature.

"Un ritm mai lent de majorare și o rată terminală mai mică, plus probabila injecție de lichidități pentru a susține băncile care se luptă să facă față retragerilor (prin programul Bank Term Funding Program) implică o mai mare lichiditate a pieței, chiar dacă acest lucru ar putea fi parțial compensat de o volatilitate mai mare", a declarat Noelle Acheson, economist și redactor al buletinului informativ "Crypto is Macro Now".

"Bitcoin este unul dintre cele mai sensibile active la lichiditatea pieței, deoarece profilul său de "risc" nu este împovărat de preocupări legate de câștiguri sau de ratinguri", a spus ea.

Ultima mare bancă cripto

Trezoreria, Rezerva Federală și FDIC au dezvăluit în declarația comună de duminică că Signature Bank a fost închisă în aceeași zi, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare.

"Ambele bănci aveau o diversificare redusă", a declarat Sylvia Jablonski, CEO și director de investiții al Defiance ETFs, despre Signature și Silicon Valley Bank. "Cu un risc ridicat vine adesea o recompensă ridicată, însă, dacă bilanțul din spatele sistemului se prăbușește - în timp ce aveți o Fed care elimină lichiditatea din sistem și crește ratele - startup-urile cripto și capitaliștii de risc ar putea avea un drum lung până la recuperare."

"Este o chestiune complexă pe termen scurt", a adăugat ea. "Vestea că Fed a creat un mecanism de protecție a ajutat la susținerea acțiunilor și a criptomonedelor peste noapte, însă, pe măsură ce se instalează panica, va trebui să vedem cum rezistă piața de astăzi."

Prețurile cripto au crescut luni în fața acestei închideri, în pofida faptului că aceasta a sporit temerile investitorilor și antreprenorilor cripto că autoritățile de reglementare strivesc industria prin presiuni asupra băncilor pentru a le tăia afacerile.

Signature Bank a fost o altă instituție faimoasă favorabilă cripto și următoarea cea mai mare după Silvergate, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută. Analiștii de pe Wall Street au menținut vineri ratingurile de cumpărare pentru Signature Bank, chiar și în timp ce se derulau veștile proaste din jurul Silvergate și SVB.

Sfârșitul duo-ului Silvergate-Signature lasă cripto cu puține "rampe de acces" care să permită ca banii fiat să curgă în activele cripto. Ei au contribuit la rezolvarea acestei probleme prin crearea unor servicii bancare ușoare și a unor platforme de plată pentru companiile cripto; și anume, Silvergate Exchange Network și platforma Signet a firmei Signature..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.