Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va construi o bază de cercetări ştiinţifice în apropiere de polul sudic al Lunii

The Telegraph
super luna

China intenţionează să construiască o staţie de cercetări ştiinţifice într-o regiune aflată în proximitatea polului sudic de pe Lună şi să realizeze misiuni de explorare lunară cu echipaje umane peste aproximativ 10 ani, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din industria spaţială chineză, citat de Xinhua.

Zhang Kejian, directorul Administraţiei spaţiale chineze, a făcut aceste declaraţii la ceremonia de deschidere a evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Spaţială a Chinei în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan.

China va lansa sonda lunară Chang'e-5 într-o misiune ce vizează recoltarea unor mostre de pe Lună şi aducerea lor pe Terra, la sfârşitul anului 2019, a declarat Zhang Kejian.

Shaoshan, oraşul natal al fostului lider chinez Mao Zedong, va găzdui unul dintre centrele permanente de stocare a mostrelor lunare ce vor fi aduse pe Pământ în cadrul acestei misiuni.

Acelaşi oficial a menţionat în discursul rostit la acel eveniment că ţara lui plănuieşte să lanseze prima ei sondă care să exploreze planeta Marte în 2020.

China s-a alăturat clubului select al ţărilor cu experienţă în domeniul explorării spaţiale pe 24 aprilie 1970, când racheta purtătoare Long March-1 a lansat pe orbită primul satelit al ţării, Dongfanghong-1.

Începând din 2016, data de 24 aprilie poartă în această ţară denumirea de Ziua Spaţială a Chinei. Diversele activităţi şi evenimente programate de Ziua Spaţială a Chinei au devenit un fel de "fereastră" ce permite publicului chinez şi lumii întregi să afle mai multe informaţii despre progresele pe care China le obţine în domeniul cercetării aerospaţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.