Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză totală! Unirea cu Moldova, dorită mai mult în România decât în Basarabia. Cifre spectaculoase

sondaj alegeri

Pe 70% din cetățenii români din dreapta Prutului își doresc reunirea cu Basarabia. Rezultatul se regăsește în sondajul de opinie „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Ediția a IV-a, realizat de INSCOP Research, conform deschide.md.

Întrebați dacă sunt de acord cu unirea Basarabiei / Republica Moldova cu România, 74,5% dintre respondenți răspund afirmativ, 21,1% răspund negativ, iar 4,3% - nu știu sau nu răspund.

content-image

Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

În R. Moldova, cel mai recent sondaj arată că 38,4% din cetățenii R. Moldova susțin unirea cu România. Cu toate acestea, procentul, de fapt, este mai mare, deoarece în cadrul sondajului au fost intervievați doar cetățeni aflați în R. Moldova, nu se intervievează și moldovenii aflați în diaspora. Însă, este de menționat faptul că, în diaspora există o mulțime de cetățeni ai R. Moldova, susținători ai ideii reunirii cu România, care ar face ca procentul din sondaje să fie mult mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.