Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Turcia a desfășurat sute de soldați în Nordul Irakului. UPDATE - reacția SUA

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Câteva sute de soldaţi turci au fost desfăşuraţi pentru a antrena trupe irakiene într-o zonă din apropiere de Mosul în nordul Irakului, oraş sub controlul Statului Islamic, a declarat o sursă din securitatea turcă vineri pentru Reuters. 

Militanţii Statului Islamic au ocupat Mosul, un oraş cu peste un milion de locuitori, în iunie 2014, dar o mult anticipată contraofensivă a forţelor irakiene a fost amânată în mod repetat deoarece acestea sunt implicate în lupte în altă parte. 

"Soldaţii turci au ajuns în regiunea Bashiqa Mosul. Ei sunt acolo în cadrul unor exerciţii de antrenament de rutină. Un batalion a trecut în regiune", a spus această sursă, refuzând să precizeze câţi soldaţi au fost desfăşuraţi.

Vezi și: Irakul cere retragerea trupelor turce din apropiere de Mosul

Potrivit acestei surse, soldaţii turci au fost deja în Kurdistanul irakian şi s-au mutat la Mosul însoţiţi de vehicule blindate, o acţiune cunoscută ţărilor coaliţiei vizând Statul Islamic. 

Un alt înalt responsabil turc a declarat: "Soldaţii noştri sunt deja în Irak. Un batalion de soldaţi a plecat acolo. Antrenamente au avut deja loc în această regiune în ultimii doi până la trei ani. Aceasta face parte din acele antrenamente". 

Marţi, Statele Unite au anunţat desfăşurarea unei noi forţe de operaţiuni speciale în Irak pentru a efectua raiduri acolo împotriva Statului Islamic şi în Siria vecină, amplificând campania lor militară contra grupării, aminteşte Reuters.AGERPRES

Vezi și REACȚIA surpriză a SUA după acțiunea turcă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.