Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ URIAȘĂ Noi nume apărute în cursa pentru ȘEFIA DNA - LISTA FINALĂ

Sigla DNA

Candidaturile depuse până la data de 24 august 2018, ora 16,30, la Ministerul Justiției pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție sunt:

Nr. crt. Nume și prenume

1. Paula – Nicoleta TANASE

2. Nicolae LUPULESCU

3. Gabriela SCUTEA

4. Andrei BODEAN

5. Adina FLOREA

6. Sorin ARMEANU

Citește și: Mega-tranzacție pe piața locală! Ce cunoscută bancă ar putea să dispară din România

Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruța Kovesi, și era responsabilă pentru activitatea Secției judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit. Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Nițu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției. Ea și-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Procurorul militar Nicolae Lupulescu are grad de generalul-maior. Nicolae Lupulescu și activează în cadrul Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016, a fost detașat pentru o perioadă de trei ani la Ministerul Apărării.

Citește și: Mutare privind blogul lui Cătălin Tolontan! Ce schimbare radicală se va face

Alt procuror înscris în concurs este Paula Tănase, care vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Paula Tănase are 47 de ani și, potrivit CV-ului său, în cei „aproape 16 ani de activitate, deși au fost perioada în care am soluționat peste 1.000 de dosare pe an cu stoc zero de la o săptămână la alta, nu am avut nicio restituire sau achitare în soluțiile de trimitere în judecată dispuse”. Paula Tănase a lucrat și ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, mai mulți ani, absolvind Facultatea de Drept din Iași în 1996.

Andrei Bodean este un procuror care vine de la Constanța. El este cunoscut și pentru că, în 2017, a formulat o cerere de apărare a reputației profesionale privind unele afirmații dintr-un articol de presă, unde scria că magistratul și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu rea credință privind urmărirea penală ce-l privea pe avocatul Sorin Calaigii, ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru corupție. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean. El este și cel care l-a trimis în judecată pe fostul edil Radu Mazăre și l-a anchetat și pe Nicușor Constantinescu.

Citește și: Adevăratul motiv! De ce a fost dată afară Mihaela Rădulescu

La fel ca Bodean, și Adina Florea vine din Constanța.

Sorin Armeanu este prim procuror al Tribunalului Vaslui.

Aceștia urmează să susțină candidatura în fața unei comisii prezidate de ministrul Tudorel Toader.

Citește și: Soferi mai fericiți din 24 august! Ce schimbări aduce MAI

Este cea de-a doua campanie de selecție demarată de instituția condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare. Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Citește și: Insolvențele se țin scai de companiile din România. Ce nu funcționează .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.